Nutella®
Nutella® to znana słodka pasta czekoladowa z orzechami laskowymi, która jest powszechnie stosowana w kanapkach, ciastach i innych słodkich potrawach. Znana jest ze swojego pysznego, słodkiego smaku i bogatego orzechowego aromatu, a także nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Pasta składa się z różnych składników, w tym cukru, oleju palmowego, orzechów laskowych, odtłuszczonego kakao w proszku, odtłuszczonego mleka w proszku, serwatki w proszku, lecytyn emulgujących (sojowych) oraz waniliny.
Nutella® ma trwałość 12 miesięcy i jest dostępna w słoikach o pojemności 350 g, 600 g lub 750 g, z opakowaniami po 24 sztuki dostępnymi do zakupu.
Foodcom S.A. dystrybuuje Nutella® do różnych podmiotów, w tym hurtowników spożywczych, dystrybutorów produktów markowych, importerów, eksporterów oraz sieci detalicznych.